Masgutova Neuro Sensori Motor Reflex Integratie

Cursussen

Masgutova reflexintegratie

Pamela Curlee van het Svetlana Masgutova Educational Institute legt in een interview uit wat MNRI® is en hoe de Masgutova Methode werkt.
   

MNRI Cursussen in Nederland en online

Al 20 jaar werk ik als fysiotherapeut met kinderen. Ik bleef tegen vragen aanlopen, waarom sommige kinderen veel oefenenden, maar nauwelijks iets onder de knie kregen. Na het volgen van de Dynamic and Postural Reflex Integration cursus werd ik enthousiast en dat ben ik nog steeds. Het is de basis van een puzzelstuk dat ik miste in mijn gereedschapskist. Met deze kennis kan ik direct aan meerdere problemen tegelijk werken, omdat ze eenzelfde link blijken te hebben. Ik werk nu aan het verstevigen van het fundament, door gebruik te maken van de technieken uit de Dynamic en Postural Reflex Pattern Integration.
Karin Lameris

Fysiotherapeut, Maassluis

Ik nam deel aan de MNRI cursus Lifelong Reflex Integration. Mijn lichaam weet nu op onbewust niveau wat het moet doen. Op de eerste dag was er een grote holte in de rug op en hing m’n hele lichaam teveel voorover. Na 4 dagen is mijn rug veel rechter en staan mijn wervels goed boven elkaar. Dit neemt rugklachten weg, is minder vermoeiend, en geeft me meer bewegingsvrijheid. Dit bespaart enorm veel energie! Niks vergroeiing dus; dit is het effect van spieren die al jarenlang op de verkeerde manier aan mijn botten trekken en zwaartekracht die al te lang verkeerd op mijn lijf drukt! Ik kan scherper zien, beter focussen, kan mijn voeten evenredig belasten, heb daardoor geen achillespees klachten meer en voel me (nog) fitter!!!

Edith de Witt Roos

Praktijk Mindedit, Nijkerk

Ik volgde de MNRI cursus Intronauts and Infants Reflex Integration. Afgelopen week kreeg ik een baby van slechts 3 weken in de praktijk. De kleine had al een paar dagen geen ontlasting. Mama was verbaasd dat haar kindje tijdens de behandeling in volledige ontspanning ging en zelfs in slaap viel. Later op de dag kreeg ik een appje van een trotse mama: haar dochter had al 2x kunnen ontlasten. 

Ingrid Mous

Ingrid Reflex, Zoetermeer

Masgutova Family Educational Conference

Het zijn lange, intensieve dagen, maar wat is het genieten van al wat MNRI® te bieden heeft. Iedere dag demonstreert dr. Masgutova nieuwe technieken. Dan starten om 9 uur de therapiesessies, 3 in de ochtend en 3 in de middag (totaal 6 uur). En na de laatste sessie zijn er de teamoverleggen, waarin alle kinderen worden besproken, ervaringen worden uitgewisseld en de MNRI® Core Specialisten de prioriteiten voor de behandelingen van de volgende dag doornemen.

Ellen Bulder

Adem-ruimte, Capelle a/d IJssel

Aan een 18 jarige cliënt vroeg ik na de behandelperiode hoe zijn leven er nu uitzag, in vergelijking met de start. “Dat is niet te vergelijken, dat is zó anders”, was zijn antwoord. Vorig jaar lukte school niet meer, hield hij zich op de achtergrond, had geen energie om iets leuks met vrienden te ondernemen. Nu zijn de dagen gevuld met familie, vrienden en gezelligheid en wil hij actief meedoen. Hij is uit zijn isolement gekomen en heeft de smaak van het leven weer te pakken. Het voelt voor hem alsof hij het stuur weer in handen heeft.
Margreet Leeflang Wobbes

Praktijk Kien&Kundig, Koekange

REFLEX INTEGRATIE

Lees meer…

KIND IN BEWEGING

Lees meer…

De Kleine Parel staat voor kwaliteit, betrokkenheid en passie

blijf je verwonderen... wees nieuwsgierig en innovatief!